När konsten slutar

Tar våldet vid

Ingen i hästvärlden kan ju ha missat incidenten som hände i Göteborg i helgen. Penelope Leprevost tillrättavisar sin häst på ett väldigt brutalt sätt under framridningen. Hon joggar fram hästen låg på halvlånga tyglar varav hästen snubblar så brutalt så det är nära att ekipaget går omkull. Följden därefter är att Penelope sparkar till hästen i sidan för att sekunden senare rycka tag i munnen. Man får även se på filmen hur hon senare under framridningen sliter tag ett par gånger till, helt oprovocerat. 






Detta beteende är helt oacceptabelt. En  ryttare på den här nivån borde behandla en häst med respekt. Jag tycker inte att det där är respektfullt öht utan när man beter sig sådär är det som att hästen är en maskin istället för ens lagkamrat. 

Jag vet att det finns folk där ute som håller Penelope om ryggen och som inte anser att hon gjorde "fel". Är lite nyfiken på vad ni har att säga nu när Penelope har gått ut med sin ursäkt om hela händelsen? Hon skriver ju själv att det faktiskt inte är ett acceptabelt beteende och att hon överreagerade. Ni som tillhör den skaran som stod bakom Penelope kanske ska ta er en tankeställare och fundera på vad som är rätt och fel när det kommer till hur man ska behandla sina hästar och djur.. Man blir ju lite mörkrädd, och frågan är vad som i stallarna på hemmaplan...